Избраха Ангел Йорданов за ВРИД кмет на  село Богданов дол

Избраха Ангел Йорданов за ВРИД кмет на  село Богданов дол

С решение на Общинския съвет в Перник от днес Ангел Василев Йорданов ще заеме поста на ВрИД кмет на пернишкото село Богданов дол. Решението беше взето по предложение на групата общински съветници от ГЕРБ.

Ангел Йорданов ще изпълнява тази длъжност до насрочване на частични избори в село Богданов дол. Както Днес и утре пръв информира, информира, до частични местни избори в селото се стигна след като Общинската избирателна комисия в Перник прекрати предсрочно пълномощията на досегашния кмет на село Богданов дол Анета Арсова. Тя беше избрана от ГЕРБ на проведените редовни местни избори през 2019 г. Решението беше взето след подадено от Арсова заявление, поради лични причини. Преди да подаде заявлението, Арсова беше в болничен отпуск.

 Всъщност, за пръв път от много години, в община Перник ще се проведат частични местни избори, заради подадена оставка на кмет на населено място.

„Йорданов е роден на 5 декември 1977 г. Завършил е средното си образование в ПГТЕ „Христо Ботев“. Професионалният му път преминава през различни постове  и длъжности в  „Мини  открит въгледобив“, където работи и в момента, семеен е с една дъщеря.