Децата до 7 години с една безплатна карта за градския транспорт, важи за цялата страна

Децата до 7 години с една безплатна карта за градския транспорт, важи за цялата страна

Децата до 7 години пътуват с безплатна карта за градския транспорт, която важи за всички градове в страната, съобщиха за БТА от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Картите са застраховка при пътуване. Те се издават веднага на касата на ЦГМ на бул. „Мария Луиза“ при представяне на оригинал или копие на акта за раждане на детето.

За улеснение на родителите друга възможност за издаване на такава карта имат детските градини. При предоставяне на списък на децата, служители на ЦГМ носят в градината издадените карти, откъдето те се дават на родителите, казават още от ЦГМ.

Във връзка с нарастване на заразените от коронавурис в столицата от ЦГМ напомнят, че от 25 юли маските в градския транспорт са задължителни за пътниците. Заповедта е на столичната Регионална здравна инспекция. Без предпазни средства могат да се возят само деца под 6 години.

На въпрос на БТА дали заради нарастващите случаи на коронавирусна инфекция вратите в градския транспорт няма да бъдат отваряни и затваряни автоматично, за да се избегне физическия контакт с бутоните, от ЦГМ казаха, че няма да се прибягва до тази мярка, за да се запази приятната температура от климатиците в превозните средства. Според заповед на Столичната община шофьорите в обществения транспорт са длъжни да пускат климатиците при температура на въздуха навън над 27 градуса.