Четири пожара гасиха огнеборците в пернишко през изминалото денонощие

Четири пожара гасиха огнеборците в пернишко през изминалото денонощие

Зърнокомбайн пламна в пернишкото село Богданов дол. Пламъците избухнали около 18, 50 ч., на приключване на жътва в района. Причината за пожара е късо съединение. Няма пострадали хора, нанесени са сериозни материални щети на машината.

 Около 20, 30 ч. вчера е подаден сигнал за пожар в ел. табло на ул. „Стримон“ в  Перник. Отново причината е късо съединение. Щетите са минимални – унищожен предпазител.

Паянтова постройка е изгоряла в трънското село Неделково. Сигналът за  пожара е подаден около 14,00 ч. Два екипа пожарникари от Трън и Брезник реагирали на повикването. Бараката е изгоряла, но са спасени съседни жилищни и стопански сгради.

В ранните часове на вчерашния ден- около 06, 15 ч., е пламнала гората в радомирското с. Дрен. Пожарникари от Радомир и Земен локализирали пламъците. Унищожени са около един декар иглолистни насаждения, а е спасен неголям горски масив. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Това е втори пожар за изминалите два дни в селото. Преди ден отново в резултат на небрежност при боравене с открит огън изгоряха около един декар борови насаждения.