При изключителен интерес премина вторият парк фестивал “Пейка” в Перник

При изключителен интерес премина вторият парк фестивал “Пейка” в Перник

Хиляди се събраха този уикенд на Пернишката крепост, където се проведе вторият парк фестивал “Пейка”. Гвоздеят във фестивалната програма бе мегаконцерт с участието на популярните на целите Балкани хип-хоп изпълнители от Северна Македония – 2 BONA, най-актуалния рап изпълнител в България – FYRE, очарователните близначки, познати от риалити формата X Factor – Алекс и Влади, както и хитовия певец и поет Папи Ханс. В програмата също се включиха DJ Theo, Epic bath guy, Young bb young, Алпер Чочев и невероятните танцьори от Dance Squad.

Целият неделен ден беше белязан от пъстри събития – малко преди големия концерт най-нетърпеливите се срещнаха с Алекс, Влади и 2 BONA на специално организирана фен среща в Mall Pernik.През деня крепостта се превърна в сцена за дневно парти с DJ Choizz. На разположение за посетителите бяха удобна Chill зона с пуфове и хамаци, беше открита и фотоизложба на пернишката фотографка Све Велинова. Фотосите представят едни от най-интригуващите екзотични дестинации в света. Екипът на Международния младежки център – Перник бяха подготвили много игри, забавления и рисуване с къна.

Ден по-рано, на 23 юли, се състоя и голямото парти за електронна музика “Under the stars”. В него участие взеха Balthazar & JackRock, Christian Craken, Boryana, YTRID и BOBE.

Сцената в парка също се включи в съпътстващата програма на фестивала с две събития –  Стенд ъп комеди постановка и рап концерт на „Секта“. 

Парк фест “Пейка” има за цел да представи новата модерна градска култура, насочена към младежката аудитория, в пространства които тя разпознават като свои, предпочита ги за отдих и разходки. По този начин се социализират и зоните за рекреяция в Перник.

Събитието се организира от Община Перник, ПИЦ – Перник, МКБППМН – Перник, със съдействието на YTRID Music, Каса Бира, Puratos, Mall Pernik, Ice Vape, EO Dent, Ardes.bg, Еко партнърс, Меда и Blare.