Коли, къща и фураж горяха в Пернишко

Коли, къща и фураж горяха в Пернишко

Автомобили, къща и фураж са горели в Пернишко през почивните дни.

Вчера, около 3, 30 часа, е подаден сигнал на тел. 112 за горящи автомобили в пернишкия квартал „Изток“, паркирани в междублоково пространство. Служители от РСПБЗН – Перник и полицейски екипи реагирали незабавно. На място е установено, че са изгорели три леки автомобила – два марка „Пежо“ и „Тойта“, а един е засегнат частично. Причината за пожара е в процес на установяване. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Второ РУ и е започнато досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Имущество и техника са изгорели при пожар в къща в пернишкото село Дивотино. Огънят лумнал на 22 юли, около 20, 25 ч. Два екипа на пернишката пожар на потушили огъня. Няма пострадали хора. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество и опушени стени. Причината е късо съединение.

Един тон фураж е изгорял при пожар в ковачевското село Егълница. Сигнал за разразилите се пламъци е подаден на тел. 112 на 22 юли, около 21, 50 ч. Радомирски огнеборци локализирали пламъците. Спасени са стопански сгради и животинска храна. Причината е в процес на установяване.