Нов случай на насилие на дете от дете

Нов случай на насилие на дете от дете

Грозен случая на насилие на дете, упражнен над дете, е огласен социалните мрежи от роднина на пострадалото момиче. Случаят е станал снощи, в градинка в пернишкия квартал „Изток“.И пострадалата, и побойничката са на възраст 12- 13 години. И отново побоят над жертвата, която скубана, ругана, блъскана с колене и юмруци в корема, е заснеман от други хлапета. Първоначално имало идея клипчето с жестоките кадри да е „за домашно ползване“. Видеото все пак изтекло в социалните мрежи, а плашещите кадри стават обществено достояние. Побоят е станал заради момче, е изяснено по-късно.

Всички институции, които имат отношение и се очаква да реагират след разпространения случай на побой над момиче в „Изток“ са сезирани, информира кметът на квартала Десислава Стоянова.

Тя потвърди, че още часове след като е станало ясно, че е имало подобен инцидент, сигнал е подаден към Детска педагогическа стая от близките на битото дете. Вече са проведени разпити във Второ районно управление, днес се очаква разговорите да продължат. Има разпитани и свидетели на случая. Заведена е преписка в прокуратурата.

„Полицията прави всичко, което е в правомощията й и вярвам, че случаят няма да бъде пренебрегнат и ще има последствия. Има обаче какво още да се желае по отношение на комуникацията между кметство и полиция. При подобни инциденти е редно да бъдем уведомявани, а не да разбираме от трети страни“ – каза още Стоянова.