Обезопасяване по пернишки

Обезопасяване по пернишки

Повече от три месеца питейна вода избива и образува „водно огледало“ почти в центъра на Перник, На метри от бившия битов комбинат и срещу модерния МОЛ Перник – алармират жители на  „Твърди ливади“.

Дупката, която се пълни непрексънато с вода, става все по-дълбока и е опасна за автомолите Там инцидент вече е ставал, за това собственичка на намиращо се наблизо магазинче е проявила инициатива и е обезопасила дупката с автомобилна гума. очакване все някой от „ВиК“ Перник да реагира и най-сетне да се справи с теча, защото изливащата се вода плащаме всички ние, обикновените потребители. Още повече, че КЕВР информираха – битовите потребители трябва да се подготвят и за среден скок от 1 лев на кубик на цената на водата. „Тези цени вече са факт за около десет ВиК дружества на територията на страната“.Това заяви в студиото на „Събуди се” председателят на КЕВР Станислав Тодоров.

Междувременно читатели на „Съперник“ вчера алармираха, че течът вече се е превърнал в ръка, изливайки се по улицата, тръгваща от площада към река Струма. Аналогична е картината и на кръстовище „Шахтьор“, където също се лее питейна вода.