Губернаторът откри дебютната изложба на Галина Христова  в галерия „Атриум“

Губернаторът откри дебютната изложба на Галина Христова в галерия „Атриум“

Областният управител откри дебютна самостоятелна изложба на Галина Христова. Темата на изложбата е „Погледни навън“, а посетителите могат да я разгледат до 22 юли в зала „Атриум“, на партера на Областна администрация – Перник.

„Произведенията носят истинска емоционален заряд, който наистина ни изважда от сивото ежедневие и ни пренася в един топъл и приятен свят на цветове“, споделиха част от десетките посетители, които присъстваха на официалното откриване.

„Изключително съм радостен, че именно Областна администрация – Перник е домакин на първата дебютна изложба на Галина Христова, която по професия е икономист, но освен сложни сметки и математически формули, ръката й твори изящество, на което всички ние имаме възможност да се насладим“, каза Кирил Стоев.

На събитието присъства и художникът Румен Христов, който сподели, че това, което вижда и което е създадено от Галина за 3 години, той го е постигнал за 30 лета.

„Казват, че човек е сам в тъгата и в радостта си. За второто категорично смятам, че не е така, защото всички вие, които изпълнихте залата днес сте с мен“, каза Галина Христова. Тя не пропусна да изкаже благодарността си към пернишките художници, които са и давали безценни съвети, както и на сина си, когото определи като градивен критик.

За ценителите на изобразителното изкуство – изложбата ще бъде в зала „Атриум“ до 22 юли, пл. „Св. Иван Рилски“ 1Б.