Кметът на пернишкото село Богданов дол си подаде оставката

Кметът на пернишкото село Богданов дол си подаде оставката

Общинската избирателна комисия е получила на 8.07.2022 г. оставката на кмета на село Богданов дол Анета Вангелова Арсова. Още в  понеделник комисията се е събрала и е излязла с решение за прекратяване предсрочно мандата на кмета на село Богданов дол.

За решението са информирани както Общинския съвет на Перник, така и ЦИК. Очаква се президентът Румен Радев да насрочи дата за провеждането на частичните местни избори в Богданов дол.

Досегашният кмет на село Богданов дол Анета Вангелова Арсова е от коалицията ГЕРБ-СДС. Причините за подаването на оставката й са лични. Тъй като по закон, когато се стигне до предсрочно прекратяване на мандата на законно избран кмет на населено място и до редовните местни избори остава повече от една година, се насрочват частични местни избори в съответното населено място. Предстои Общинският съвет на Перник да назначи временно изпълняващ длъжността кмет на село Богданов дол до провеждането на частичните местни избори.

Близо три месеца, поради това, че кметът на селото бе в болничен отпуск, жителите на село Богданов дол се обслужваха  от Людмила Симеонова, която е назначена на длъжност старши специалист ЕСГРОАН в кметството на Богданов дол. На тази длъжност Людмила Симеонова е от близо пет години. Тя живее в Богданов дол и познава проблемите на селото много добре и полага максимални усилия за решаването на важните за селото проблеми. Според жители на Богданов дол, когато и да я потърсят- в почивен ден или празник, тя винаги се отзовава и оказва съдействие, тъй като познава в детайли работата на кметството.