Четири години затвор за пернишки измамник

Четири години затвор за пернишки измамник

Цветелин Кирилов ще лежи 4 години в затвора, защото отмъкнал с измама 6256 лева от възрастни хора в Бургас. За времето от 15.10.2021 до 18.10.2021 г., 44-годишният мъж от Перник успял да изхитри двама старци, като се представил за близък приятел на децата им.

Единият случай е от жк. „Изгрев“, при който Цветелин се представил за колега на дъщерята на 81-годишната старица. Той обяснил, че работели заедно в НОИ и сега имал нужда от пари. Заблудената възрастна жена веднага му повярвала и решила да му помогне. Отишла в спалнята и извадила от шкафа 700 лв. и ги дала на Цветелин. Той видял къде бабата къта спестяванията си, издебнал я в гръб и бързо грабнал цялата налична сума и офейкал, без да дава повече обяснения.

Вторият случай е от жк. „Братя Миладинови“, а схемата била на същия принцип. Пред 96-годишен дядо Цветелин се представил за приятел на сина му. Обяснил на пенсионера, че му трябват пари за операция на майка му и че не му достигат само 180 лв. Дядото, разчувстван от трагедията на 44-годишния мъж, веднага извадил парите и му ги дал, без изобщо да се усъмни в думите му. Така Цветелин видял къде старецът държи запасите си за черни дни. Изчакал удобния момент и откраднал всичките пари на дядото.

Цветелин Кирилов е подсъдим и затова, че освен спестяванията на 96-годишния мъж, отмъкнал и движими вещи от дома му, както и от жилището на друга 81-годишна жена от жк. „Зорница“. Общата стойност възлизала на 6256 лв.

Наказанието, което е общо за двете престъпления – измама и кражба, ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Бургас, постановена по реда на съкратеното производство и е влязла в законна сила, съобщава Флагман.бг.