Асфалтират улица „Освобождение“ в Тева

Асфалтират улица „Освобождение“ в Тева

Започна полагането на първия слой асфалт по улица „Освобождение“ в кв. Тева. Работниците на фирмата изпълнител работят по отсечката от кръстовището с бул. „Юрий Гагарин“ до бившия магазин „Марден“, а в идните дни работата ще продължи до „колелото“. На 90% е завършено и полагането на новия водопровод и сградните отклонения.

Основната пътна връзка на кв. Тева ще бъде напълно обновена като ремонтните дейности включват подмяна на водопровода, ремонт и изграждане на тротоари и преасфалтиране. Освен това осветлението в участъка ще бъде подменено с нови LED лампи , ще бъде изградена и велоалея.

Обновяването на участъка с дължина около 1500 м. възлиза на 2 437 066 лв. Ремонтът на отсечката бе предвиден във връзка със състоянието на пътната настилка, което е лошо поради непрекъснатото разкопаване в резултат на течове от съществуващия стар водопровод. Нарушено е отводняването на улицата от повърхностни води. Това води до задържането на вода по пътното платно и допълнително разрушаване на пътната настилка.