Увеличените от 1 юли пенсии ще се изплащат без забавяне от 7 юли

Увеличените от 1 юли пенсии ще се изплащат без забавяне от 7 юли

„Увеличените от 1 юли пенсии ще се изплащат от 7 юли според стандартния график за месеца“. Това обяви управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов по време на информационен ден, посветен на промените в пенсионното законодателство през 2022 г.

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юли т.г.  ще започне на 7 юли (четвъртък) и ще продължи до 20 юли (сряда). То ще се извършва по график, който предварително е обявен във всяка  пощенска станция в областта. Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юли 2022 г. Това информира директорът на Териториалното поделение на НОИ в Перник Иво Пушев.

Според управителя на НОИ, служителите в института за пореден път са свършили своята работа, въпреки огромния обем от работа и сериозните затруднения от различно естество, с които е трябвало да се справят. „В бюджета е предвидено увеличение на заплатите на работещите в НОИ и аз ще си позволя да го определя като напълно заслужено“, подчерта Ивайло Иванов.