БНФЕС със състезатели по 2 дисциплини на световното първенство по еСпортове в Бали

БНФЕС със състезатели по 2 дисциплини на световното първенство по еСпортове в Бали

Българската национална федерация по електронни спортове има удоволствието да съобщи, че успешно преминаха квалификациите за световното първенство по електронни спортове, което ще се проведе в Бали, Индонезия от 1 до 12 декември 2022 г. 123 държави се съзтезават за световната купа по 6 различни дисциплини, като общият награден фонд на първенството е $500,000.

България праща свои състезатели по 2 дисциплини – Dota 2 и еФутбол. Българската национална федерация по електронни спортове проведе четири квалификационни кръга в София, Стара Загора и Варна, които завършиха с гранд финал в столицата. Общо се състезаваха над 100 човека. Квалификациите по еФутбол бяха спечелени от Радослав Христов от клуб MD Games Bulgaria, а квалификациите по Dota 2 – от отбора „Tam_sme“ със следния състав: Александър “FMP” Николов, Симеон “failetz” Станков, Стоян “pleb” Костов, Ивайло “Mastermind” Петков и Божидар “BZM” Богданов.

Председателят на БНФЕС Никола Вапцаров благодари на официалния спонсор на Федерацията Lenovo Bulgaria и в частност на г-н Йовко Атанасов за оказаната подкрепа. По повод гранд финала на квалификациите г-н Вапцаров каза:

„Това ще бъде първото представяне на национален отбор по електронни спортове във формата, организиран от Международната еСпорт федерация (International Esports Federation). Изключително сме благодарни на участниците и на всички, които участваха в организирането на тези квалификации. Сигурен съм, че Българският национален отбор по електронни спортове ще се представи достойно и ще донесе златото от Бали.“

Очаквайте скоро официалното представяне на националните спортни екипи и обявяване на пълния състав на националния отбор на България по еСпортове,съобщават от БНФЕС.