Юли пристигна! Температурите ще достигнат до 39 градуса

Юли пристигна! Температурите ще достигнат до 39 градуса

От 4 юли предстоят няколко слънчеви дни без валежи. През втората половина на десетдневието отново ще има вероятност за гръмотевични бури и значителни валежи. Рискът от градушки ще бъде висок. Температурите до края на първото десетдневие ще са близки до обичайните за периода.

Първите дни на второто десетдневие също ще се характеризират със значителни количества дъжд и гръмотевична активност. Температурите ще се понижат с от 5 до 10 градуса под нормите за периода. От средата до края на десетдневието ще се радваме на повече слънчеви дни, с изключение на следобедните часове, когато ще превалява над изолирани места. Максималните температури ще тръгна нагоре и ще надвишат нормите за периода.

По време на третото десетдневие времето ще е предимно слънчево, с изгледи за краткотрайни следобедни валежи и гръмотевици на отделни места главно в началото и в края на периода.

Най-високите температури през месеца се прогнозира да достигнат стойности между 34 и 39 градуса, а най-ниските – от 13 до 18 градуса.

През този месец първа четвърт на Луната ще бъде на 7 юли, а пълнолунието ще е 14 юли. Последна четвърт ще видим на 21-ия ден от месеца, а новолунието ще бъде на 28 юли.

Ще имаме възможност да се насладим и на падащи звезди в нощното небе, тъй като метеорният поток Южни делта-аквариди обикновено активен между 12 юли и 23 август. Пикът му ще е на 30 срещу 31 юли, когато ще могат да се наблюдават около 25 метеора на час.