С много настроение и веселие премина съборът „Видовден“ в Брезник

С много настроение и веселие премина съборът „Видовден“ в Брезник

Много тържествено, с музика и веселие започна съборът „Видовден“ в Брезник. По традиция, на 25 юни отбелязват празника на своя град.

На тържеството присъстваха много гости, сред които областния управител на Перник Кирил Стоев, кметове на общини в областта, представители на държавни институции, граждани.

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” откри Граовския събор “Видовден“ и повдигна много настроението сред събралото се множество на площада в Брезник.

Празникът на Граово! Със слова на В. Узунов, К. Стоев и танци от ансамбъл “Филип Кутев” стартира съборът “Видовден”.

Пръв отправи поздравление към брезничани кметът на общината Васил Узунов. В словото си той подчерта, че любовта към родния край разкрива неговата хубост. “Граовският събор „Видовден“ е доказателство, че продължаваме традициите на дедите ни и ги пренасяме през годините за идните поколения“, заяви кметът на Брезник и отправи пожелание към жителите на общината: “Нека заедно да работим за успеха и развитието на общината, за да я направим, за да я направим още по-привлекателна за нас, за нашите деца и гостите ни“.

Поздравление по повод празника отправи и областният управител на Перник. Той отправи пожелание към брезничани:“ „ Пазете традициите, предавайте ги на следващите поколения и бъдете горди с богатството, което сме наследили от нашите прадеди“, заяви Стоев.

Ансамбъл „Филип Кутев“ поздрави всички гости на Брезник и повдигна настроението на всички. Безспорно, върха на емоцията на празника бе впечатляващата заря, която озари небето над Брезник.

Граовският събор продължи с богата фолклорна програма и много изяви в съботния ден. В неделя, брезничани отделиха внимание на гостите, които посетиха домовете им за събора и ги посрещнаха с богати трапези.