Любители на силни усещания идват в Перник за „Legion Run“

Любители на силни усещания идват в Перник за „Legion Run“

На 02.07.2022 г. Перник ще събере над 4000 участници в първото за града ни мащабно събитие от веригата „Legion Run“. Събитието ще започне в 10:00 ч. в съботния ден и на всеки 20 минути ще бъде даван старт на 240 участници. За публиката са осигурени много забавления и активности, а събитието е безплатно за всички зрители. За осма поредна година приключенският дух ще събере на едно място любителите на силни усещания от цялата страна. За да преминат през 5-километровото трасе с кал, лед, 10-метрови стени и какво ли още не, приключенците в „Legion Run“ 2022 ще трябва да разчитат на отборната игра, каквато е и идеята на събитието.

„Събитието е с големи мащаби и бе предизвикателство да бъде организирано в Перник. Радвам се, че успяваме да домакинстваме все повече такива събития“, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.

„Условията, които община Перник ни предостави са страхотни, а работата, свършена на мотополигона над кв. „Мошино“ е повече от добра“, коментира организаторът на събитието Ивайло Матев. Той добави, че „Legion run“ е несъстезателно бягане с над 25 различни препятствия, част от които ще бъдат представени за първи път в Перник.

„Legion Run“ се организира в 12 държави, като навсякъде е едно от най-големите събития. Нашата цел е не да противопоставим хората в състезание, а да покажем на всеки, че е много повече от това което си представя. Нашите препятствия са така направени, за да си помагат всички в отбора“, обясни Матев.