Перник е домакин на най-голямото младежко събитие в страната- Национална младежка среща

Перник е домакин на най-голямото младежко събитие в страната- Национална младежка среща

Днес, в Перник, започна най-голямото събитие за младежки политики в страната – Националната младежка среща. Тази година основната тема е „Младежка работа от А до Я“. Единадесетото издание на Националната младежка среща се организира от Община Перник и Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, в партньорство с Националния младежки форум и Представителството на Европейската комисия в България.

Сред официалните гости на форума бяха проф. Хауърд Уилямсън, кметът на Перник Станислав Владимиров, Илина Мутафчиева и други.

Присъстващите в залата на Двореца на културата младежи от цялата страна бяха приветствани от кмета на Перник. Той подчерта, че за Община Перник е чест да бъде домакин на най-голямото събитие за младежка работа в страната.

 „Радвам се, че има възможност да си поговорим честно и открито за младите хора на България. За съжаление, повечето институции, а и политиците, приемат работата с младите хора като придатък в работния им процес. Волята и желанието на Община Перник е работата с младите хора да стане по-работеща, по-канализирана и ефективна. Общоизвестно е, че работата на институциите не съвпада с очакванията на младите хора в страната, което трябва да се промени. Ще се радвам, ако нашата община е допринесла това да започне да се случва. Това е важно не само заради младите хора в България, но и заради бъдещето на страната ни. Само така идеите  на младежите и администрацията ще могат да бъдат осъществени по най-добрият начин“, категоричен бе кметът на Перник “.

Очакванията са този важен форум да допринесе не само за подобряване на работата с младите хора на България, но и да се поставят важните проблеми, които ги вълнуват. Те са свързани и с дейността на институциите.