Коварно заболяване измъчва невероятната Цветана Манева

Коварно заболяване измъчва невероятната Цветана Манева

След като на връх 24 май тя получи награда „Аскеер“ обяви, че слиза от сцената. Тази новина попари всичките й почитатели. Това се случи два месеца след планираната, но не състояла се премиера в Народния театър. Поради тази причина Цветана Манева никога няма да изиграе последната си роля пред театралната публика.

Решението за слизането й от сцената е едно от най-тежките, които й се е налагало да вземе някога в живота си.

Нейни близки разкриват, че диагнозата й е толкова страшна, че актьорските изяви вече не били по силите й.

Именно болестта й стана причина да се провали премиера в Народния театър, по която работили едни от най-изявените имена в арт средите.

Тя е сред малцината, чиито изяви на екран са също толкова силни, колкото и живите представления на театралната сцена. Нещо повече – с годините ангажиментите й не само, че не намалявали, а дори напротив – увеличавали се.

Припомняме, че в процеса на работата по спектакъла премиерните дати бяха изместени за края на месец март и началото на април. На 11 март обаче Народният театър обяви, че премиерата се отменя. Като причина бяха посочени временни здравословни проблеми. Последната роля на Цветана Манева в „Тъгата на кралицата“ ще остане не изиграна, въпреки, че възрастта й- 78 години, е направо младежка спрямо  тази на покойната Стоянка Мутафова, която напусна този свят на 97 години и бе на сцената почти до последния си дъх./ News2.bg