Eлектрохолд подкрепи фестивала на скоростта  в София

Eлектрохолд подкрепи фестивала на скоростта  в София

Първото в България изложение за луксозни и спортни автомобили – Sofia Festival of Speed (Фестивала на скоростта в София), което отвори врати на бул. “Цариградско шосе” 159, Benchmark Business Center, в София, приключи.

Електрохолд, част от най-големия публичен холдинг в страната – Еврохолд, бe партньор на събитието. Експозицията продължи до неделя, 12 юни.

Ferrari, Maserati, Lamborghini, Mercedes и Porsche бяха част от марките, до които посетителите можеха да се докоснат на живо. На място бяха представени ексклузивно и други брандове преди официалния им дебют в България, което става за пръв път на Sofia Festival of Speed.

На изложението присъства и специална Tesla Model Y, една от едва 20-те в света, която е с личния подпис на Илон Мъск, основателя на бранда. Електромобилът е елегантно брандиран с логото на Електрохолд като символ на подкрепата на компанията за развитието на електрическата мобилност в България.

Организатор на Sofia Festival of Speed бe Авто Юнион АД, която предлага в България 9 марки автомобили, сред които Ferrari и Maserati. Събитието се реализира с подкрепата на общо единадесет компании, сред които и един от водещите застрахователи – Евроинс, също част от Еврохолд. Основен спонсор на събитието бе Inbet, с подкрепата на Unique Estates, Евроинс, Benzin.bg, Simpl и др. Партньори бяха още Official Ferrari Service, Maserati Auto Italia, Автомобилен ретро клуб „AvangarD Classic”, MM Ауто, TRADE IN и Falken Drift Team България.

Организаторите представиха на аудиторията автомобили, които рядко могат да бъдат забелязани по улиците. Освен реномирани марки, посетителите можаха да разгледат автомобили със сериозна състезателна история, натрупали километри по световните писти, рали-автомобили, изискващи майсторски умения за шофиране, както и дрифт автомобили.

Във фоайето на сградата на партерния етаж бяха подредени и луксозни колекционерски книги с историята на част от изложените марки автомобили. През уикенда беше представена и Купата на България по футбол, предоставена специално за събитието от тазгодишния победител в турнира – ПФК Левски.

Идеята за Sofia Festival of Speed идва от големия фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда всяка година през лятото на територията на Гудууд Хаус, Западен Съсекс, Англия. Фестивалът събира на едно място хиляди ретро състезателни автомобили. Организаторите на Sofia Festival of Speed имат амбицията да превърнат събитието в ежегоден празник.