Община Трън вече има удостоверение за ползването на довеждащия водопровод

Община Трън вече има удостоверение за ползването на довеждащия водопровод

Община Трън получи удостоверение за ползване на новоизградения довеждащ водопровод от село Банкя до Трън, за който получи средства от държавния бюджет. Това информира кметът на  Община Трън Цветислава Цветкова.

„Фирмата се справи успешно с преместването на водопровода, въпреки появилите се препятствия, тежкия терен и трудните зимни условия. С изграждането на довеждащия водопровод, решихме много важни проблеми за жителите на града. Първо намалихме драстично загубите на вода, заради амортизираните тръби, а от там и авариите. По този начин подобрихме значително качеството на водоснабдяването. От друга страна, водопроводът е изместен от частни имоти, през които преминаваше, така че, при появата на евентуална авария, тя може да бъде отстранена от „В и К“ вече без проблем“, подчерта Цветкова.

Другата добра новина за Общината, която сподели Цветислава Цветкова е, че е получено писмо за верифицирането на рекултивацията на депото за твърди битови отпадъци, която беше направено. “Това означава, че сме се справили успешно и проектът е изпълнен качествено и в срок. Очакваме да ни бъдат възстановени средствата, които осигурихме от бюджета, за рекултивацията“, сподели кметът на община Трън.