Изложба „Натюрморт“ открива в Перник Ралица Мирчева

Изложба „Натюрморт“ открива в Перник Ралица Мирчева

Изложбата „Натюрморт“ на Ралица Мирчева ще представи творби сътворени в последната година. Експозицията съдържа 12 картини в живописната техника масло, подбрани, така че взаимно се допълват и създават една своеобразна интригуваща атмосфера за зрителите.

Всеки натюрморт в изложбата има своя собствена история разказана от автора, зад която има заряд от емоции, спомени, запечатани в образите, които изразяват символно съдържание. Творбите на Ралица Мирчева са умело синтезирани в семантиката на експозиционната идея представена от автора. Оригинални композиции, нетрадиционни сюжети, ритъм в цвят с богато наслагване на фактура на живописната мазка в цветови хармонии.

 С този цикъл авторът представя един нов поглед в жанра натюрморт представен от различни ъгли, а именно годишните времена. Всичко това е претворено в обектите на изобразяване, както и в идейния замисъл на творбите.

Ралица Мирчева е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби, множество самостоятелни експозиции и пленери в България и чужбина. Авторът работи в областта на рисунката и живописта, както и в съвременните направления на визуалните изкуства, ръчно правена хартия и текстилна триизмерна пластика. Ралица Мирчева активно присъства в творческия живот на съвременното българско изкуство. Нейни творби са притежание на престижни частни колекции в Европа, САЩ и България.

Ралица Мирчева е завършила НХА, доктор по „Изкуствознание и изобразителни изкуства“, настоящ преподавател, доцент по живопис, в НБУ. Член на Съюза на българските художници. Автор е и на много научни публикации и монография посветени на изобразителното изкуство и методи на обучение.