Бюрото по труда в Перник търси шивачки, работници по озеленяване, консултанти продажби…

Бюрото по труда в Перник търси шивачки, работници по озеленяване, консултанти продажби…

Трета поредна седмица предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличават, като през изминалата те се увеличиха с още 24 и станаха 366. Добрата новина е, че и предлаганите свободни места за безработните с висше образование  също се увеличиха с 14 и станах 25.

В момента на трудовата борса в Перник има предложения за работа на: 35 шивачки за Перник, 16 заварчици за Перник, 15 общи работници, 10 касиери, 10 монтьори телекомуникационно оборудване за София, 30 работници по озеленяване за Перник, 16 продавач-консултанти,10 консултанти по продажби за Перник. През изминалата седмица се появи предложение за работа на 11 склададжии за София.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицински сестри,  лекари, фелдшери, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, сервитьори, салонни управители, главен сервитьор, домашна помощница, детегледачка, помощник-готвачи, електромонтьори, пакетировачи,  работник в кислородна станция, рецепционисти в хотел,  камериерка, кроячи на текстил, шофьори на товарен автомобил,  шофьори на лекотоварен автомобил, готвачи,  главен готвач, работници за сглобяване на детайли, медицинска сестра социални дейности, монтажник на скеле, общи работници поддържане на сгради, работник строителна изолация, монтьори на топлофикационни съоръжения, монтьори на вътрешно-отоплителни инсталации, работници в строителството, месачи,  пекари, работници в кухня, помощници в кухня, работници стоманобетонни конструкции и изделия, работник в строителството, комисионери на стоки, машинни оператори, машинисти ПСМ, санитари, автомонтьор, производители ръчно на хляб, товаро-разтоварач,  касиер в банка, обслужващ магазин, счетоводител оперативен, крупие, машинен оператор мияч на машина, чистач- хигиенисти, охранители, директор, помощници в кухня, бармани, хигиенисти, машинен оператор-мияч на машина, охранители, чистач-хигиенисти, работник в строителството, машинни оператори, работници в строителството- ремонт и поддържане на ПЖПС, съоръжения и контейнери, пощенски раздавач, касиери гише в съобщенията, служител във финансова/ платежна институция, учител по история и цивилизация, механици промишлено оборудване, монтажник метални конструкции, обслужващ бензиностанция,  социални работници, огняр, ръководител, печатар, психолози, продавач на павилион, лесничеи, горски стражари, охранители, хигиенисти, касиер.

Трудовият пазар в областта, продължава да е много динамичен.  Доказателство за това е фактът, че след като две поредни седмици предлаганите свободни работни места от Бюрото по труда намаляваха, то вече трета поредна седмица те се увеличават.

 Най-търсени на пазара на труда са: шивачи,  работници по озеленяване, заварчици, консултанти продажби, машинни оператори на металорежещи машини и други.

 През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 341 свободни места и 25 на безработни висшисти.