Изплащането на пенсиите започва на 7 юни
elderly woman inserting credit card to ATM

Изплащането на пенсиите започва на 7 юни

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юни т.г. започва на 7 юни (вторник) и ще продължи до 20 юни (понеделник). Това информираха от Териториалното поделение на НОИ в Перник.

От там поясниха, че плащането  ще се извършва по график, предварително обявен във всяка от пощенските станции.  Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2022 г., увериха от ТП на НОИ в Перник.

„Отново ще бъдат направени допълнителните плащания към пенсиите за юни, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите. Става въпрос за така наречената „ковид добавка“ от 60 лева и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г,. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г. Неполучената и през май еднократна великденска добавка от 70 лв. (отнасяща се за април), пенсионерите от област Перник трябва да поискат от ТП на НОИ, което изплаща пенсията“, поясни директорът- Иво Пушев.

От 1 юни т.г. започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през април 2022 г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 3493 пенсионери.