Емблематичната Богдана Карадочева и Стефан Димитров се срещнаха с перничани

Емблематичната Богдана Карадочева и Стефан Димитров се срещнаха с перничани

 Голямата българска певица Богдана Карадочева и композиторът Стефан Димитров представиха биографичната си книга „Безнадежден случай“ пред перничани. Десетки почитатели на българската музика дойдоха в галерия „Любен Гайдаров“, за да се срещнат с изпълнителите на едни от най-обичаните български песни. Представянето на книгата е част от фестивала „Арт Будилник“, организиран от Елизабет Методиева с подкрепата на община Перник. Той ще продължи до неделя с още много и интересни събития. Повече от час Богдана Карадочева и Стефан Димитров разговаряха с перничани, спомниха си за големия Емил Димитров, концертите в цял свят и много други.

Преди събитието те се срещнаха с кмета на община Перник Станислав Владимиров и разговаряха за развитието  на културния живот в града и превръщането на Перник в разпознаваема дестинация за стойностни събития.

В „Безнадежден случай“ Карадочева си спомня за къщата на Далида в Монмартър, за кабарето „Распутин“ и елегантното кафене „Фукетс“, за бохемския живот в Париж, за цената да участва в музикалния маратон във френската столица. „Сцената е бездна, към която политаш с ускорен пулс, но бездна, без която не можеш. Да си звезда е бреме“, обобщава Богдана Карадочева. Двамата със Стефан Димитров не могат да обяснят защо „Безнадежден случай“ се превръща в един от най-прочутите им шлагери, но се радват, че песента все още се пее.