10 години след земетресението –молебен и водосвет за здраве

10 години след земетресението –молебен и водосвет за здраве

Днес пред централния храм „Св. Иван Рилски“ в Перник бе отслужен молебен и водосвет за здраве и благоденствие по повод 10-та годишнина от разрушителното земетресение през 2012 година.

През нощта на 22 май 2012 гаденя Перник и околността бяха разлюлени от поредица от сеизмични трусове с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер. За щастие нямаше нито една жертва, но материалните щети бяха повече от тежки. Все още има сгради, които носят следите от разрушителните трусове.

Вчера десетки перничани отново се събраха пред храма, за да се помолят за здраве и спасение от бедствия. Всички  отправиха молитва към Господ да бди над Перник, за да не се случват повече подобни природни бедствия и благодариха, че земетресението не е отнело човешки живот.

Службата бе отслужена от предстоятеля на храма отец Людмил и отец Борис. „Нека Господ и Св. Иван Рилски бдят над Перник, за да не се случват повече подобни природни катаклизми. Слава Богу, че няма жертви след това изпитание за Перник и перничани“, каза отец Борис.

След службата бе раздаден и курбан.