Губернаторът празнува с малчуганите 60-годишнината на детска градина „Пролет“

Губернаторът празнува с малчуганите 60-годишнината на детска градина „Пролет“

С великолепен концерт детска градина „Пролет“ отбеляза своя 60-годишен юбилей. Повече от 150 деца в народни носии представиха своите изпълнения в празничната програма.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Кирил Стоев, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, Татяна Вангелова, дългогодишни директори и учители на детското заведение.

„Казват, че детето е като книга, която трябва да четеш внимателно, а именно вие, в детската градина, сте призвани да прелиствате първите страници! Щастливите усмивки на децата и благодарността на родителите са заслужената отплата за Вашия неуморен труд“, каза в своето приветствие Кирил Стоев. И добави, че най-важната задача на възрастните е да дават цялата си обич, грижа и подкрепа за децата. Той се обърна и към малките възпитаници на детското заведение със специална заръка: „Не спирайте да ни преподавате своите уроци по добрина и искреност. Бъдете неспирен извор на мечти!“

„Вече 60 години нашата детска градина полага най-важните тухлички в основата на ценностната система на всеки човек. Честити 60 години – любов и отдаденост на децата, сподели директорът на ДГ „Пролет“, Даниела Йорданова.

Поздравителен адрес бе изпратен от кмета на община Перник Станислав Владимиров.