Направиха първа копка на мащабен търговски парк с „Практикер“ и 15 големи магазина ще бъде изграден в Перник

Направиха първа копка на мащабен търговски парк с „Практикер“ и 15 големи магазина ще бъде изграден в Перник

Днес бе даден официалния стар на изграждането на най-големия търговски парк в Западна България, който включва хипермаркет за дома и градината  „Практикер“, част от компанията „Видеолукс Холдинг“ и над 15 големи магазина на световни брандове. Теренът се намира в кв. “Васил Левски“.

Инвеститор на проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. Изграждането на целия търговски парк е възложено на строителна фирма „Бараж груп“ ЕООД. Новият проект – парк с богато озеленяване, паркинг и магазини, ще се простира на 75 000 кв.м, като застроената площ с магазини ще бъде 22 580 кв.м, от които 8 600 кв.м са отредени само за „Практикер“. Целият проект се очаква да бъде завършен през пролетта на следващата година.

Тържествен водосвет за здраве отслужи отец Людмил от пернишкия храм „Св. Иван Рилски“

Пред присъстващите председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев, заяви: „Въпреки че имаме още няколко проекта за реализиране тази година, успяхме да изпреварим няколко града с този проект. Когато се запознаеш с един  кметски екип и видиш, че той работи и ти отговаря на нуждите и предизвикателствата, разбираш, че тези хора наистина имат желание нещо да се случи в града им. Те искат Перник да не бъде един регионален придатък на София, а да бъде един център с развит живот и да привлича хора от околностите. Това приятно усещане, което изпитах при контактите си с кмета Станислав Владимиров и екипа му, ме запали да дам газ за реализирането на този мащабен проект. Другото, от което ми стана супер приятно и направи отношенията ми с Община Перник приятелски бе, когато им казах, че  искам да направя нещо по-специално за този град, което да е от полза за хората. Тогава общинското ръководство веднага предложи да реновираме една детска градина в Перник.

В деня, в който открием този голям търговски обект, ще открием и реновираната детска градина, която обещавам, че няма да я познаете. Това го правим с чисто сърце и желание, защото виждаме, че тази общинска управа иска да се случват хубави неща в този град. Това е и основната причина да изберем с предимство да реализираме този мащабен проект в Перник. В този град срещнахме приятели, установихме контакти с много местни фирми. Тоест, ще гледаме и ние да помагаме на пернишките фирми. Като гледате сега този голям парцел, искам да си представите, че новият огромен търговски обект ще има пет входа и изхода. Другото важно нещо за този проект е, че се предвижда засаждането на 500 дървета. В този обект ще има много добри и силни фирми, които имат желание да се развиват и да предлагат качествено обслужване“, заяви Тодор Белчев.

В изказването си, кметът Станислав Владимиров благодари за поканата към кметския екип да присъства на тържествената първа копка на този огромен проект.

„Благодаря на г-н Белчев, че избра Перник за реализирането на тази голяма инвестиция. Радвам се, че той прие Перник не само като поредната дестинация за инвестиция, а , както той самият подчерта,  иска да стане приятел на нашия град. Той видя, че в нашия град може да намери не само място за инвестиция, но и място, където да създаде нови приятелства. Господин Белчев спомена, че не иска Перник да е само поредната дестинация, а иска да направи нещо по-специално за нашия град, нещо, което да грабне сърцата на перничани. Той се ангажира да обнови филиала на Детска градина „Пролет“- на ул. „Никола Козлев“, в кв. „Могиличе“. Затова искам да му благодаря не само от името на Община Перник, но и от името на малките перничани, които ще се радват на тази придобивка. Много се радвам се, че в нашия град идват такива инвеститори, защото това ще помогне за икономическото и визуално развитие на нашия град. За мащабите на Перник тази инвестиция, която е в размер на над 20 милиона лева, е огромна. Тук ще се създадат близо 300 нови работни места, което ще създаде допълнителна конкуренция на трудовия пазар в областта. Това е условие за по-добри трудови възнаграждения. Надявам се г-н Белчев да реализира и други инвестиции в нашия град. Желая успех на компанията за доброто на всички ни“, заяви Станислав Владимиров.

Инж. Костадин Чуклев, собственик и управител на фирмата-изпълнител на този голям обект „Бараж груп“ ЕООД, подчерта, че строителството на такъм голям обект е много отговорна задача. „Ние строим не за пръв път подобен хипермаркет и вече натрупахме опит. Затова искам да уверя както инвеститорите, така и ръководството на Община Перник, че ще спазим пусковия срок. Радвам се, че отново ще строим в Перник, където имаме вече построени няколко обекта, но този е най-големия и важен за нас обект“., заяви инж. Чуклев.

След това Тодор Белчев Станислав Владимиров и Костадин Чуклев направиха символичната първа копка на новия мащабен проект.

Бъдещите наематели в търговския парк в Перник ще бъдат силни брандове, включително хранителен магазин, зоомагазин, магазини за дамскa, мъжка и детска мода, магазин за интериорно обзавеждане, също магазини за спортни облекла и екипировка, артикули за дома и семейството и други.

Посетителите на търговския парк могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 550 паркоместа. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. Мястото е удобно и комуникативно и се обособява семейството и свободното време.

На тържествената първа копка на най-големия търговски обект в Перник присъства председателят на Общинския съвет Димитър Колев, кметският екип на Община Перник, партньори на фирмата-собственик на хипермаркета, представители на бизнеса от Перник и страната.