Временното кръгово на „Шахтьор“ разбуни духовете

Временното кръгово на „Шахтьор“ разбуни духовете

На кръстовището на улиците „Св.Св. Кирил и Методий“, Г.С.Раковски“  и „Батак“, познато на перничани като „Шахтьор“ вече е въведена временна организация на движението, чрез  кръстовище с кръгово движение. То  е изградено от подвижни елементи, като целта е да бъде установена ефективността му и да бъдат преценени евентуални неудобства. Експерименталното кръгово кръстовище еизградено с оглед натоварения трафик в района.

В ход е и проектирането на кръстовището с кръгово движение при светофарите на  кв.“Димова махала“, припомнят от общинската администрация.

Експериментът разбуни духовете в града. Мнозина смятат, че кръговото отдавна е трябвало да се направи, защото то е най-доброто решение за тежкия трафик през едно от най-натоварените кръстовища в града. Други са на коренно противоположното мнение. Според тях мястото е тясно за кръгово и ще възникнат тепърва много проблеми, особено за линейки и пожарни. Освен това щели да възникнат много проблеми и за пешеходците, на които ще им е най- трудно пресичането към спирките за градски транспорт и болницата, тъй като масово не се спира на пешеходни пътеки.