Батановци се готви за много хубави събития

Батановци се готви за много хубави събития

Много хубави събития предстоят в Батановци, информира кметът на селището Радослав Петров, уведомявайки за тях съгражданите си  в социалните мрежи.

Утре, 20 май, от 18 часа,. в залата на читалището за трета поредна година ще се проведе среща на абитуриентите от града от випуск 2022 с кмета на община Перник Станислав Владимиров.

На 28 май, отново в читалището, от 11 часа ще бъде проведено 19-то състезание по силов трибой „Батановска Сила“.

Много забавления чакат малчуганите на 1 юни, от 11 часа в парка при гарата, който ще бъде ще бъде празнично украсен. Ще има детска шоу програма за най-малките жители на Батановци. Планувано е да има двама водещи аниматори, диджей, кът за рисуване, художник аниматор, атрактивни герои, весели игри, танци, скечове, забавления и много подаръци за децата. Пак в същия ден, от 12 часа ще бъдат се проведе поднасянето на традиционни хлябове по повод Спасовден при манастира „Свети Спас“. По-късно, от 18 часа, пред читалището ще има празничен концерт.

Традиционният събор за Спасовден ще е на 2 юни. И тази година ще има празнична литургия, а от 12 часа при манастира „Възнесение Господне“ „Свети Спас“ще бъде раздаден и.курбан за здраве.  Ще има и празнична програча. Съборяните ще се веселят с песните на оркестър Орфей с ръководител Георги Янев, и сръбската звезда Наташа Джорджевич.

„Благодаря на всички които ми помагат! Заповядайте!“,  кани гостите батановския градоначалник.