Бюрото по труда в Перник търси работници по озеленяване, заварчици, машинни оператори…

Бюрото по труда в Перник търси работници по озеленяване, заварчици, машинни оператори…

След като четири поредни седмици предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличаваха, втора поредна седмица те намаляват незначително. През изминалата седмица те бяха с 12 по-малко и достигнаха  268. В сравнение с месец по-рано, те са с 80 по-малко. Намаляване има и при  предлаганите свободни места за безработните с висше образование. През изминалата седмица те станаха с 4 по-малко и достигнаха 11.

В момента на трудовата борса в Перник има предложения за работа на: 27 шивачки за Перник, 16 заварчици за Перник, 15 машинни оператори на металорежещи машини също за Перник, 14 общи работници за региона, 10 техници по комуникации за Перник, 30 работници по озеленяване за Перник, 10 касиери и 10 продавач-консултанти за София.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицински сестри,  лекари, фелдшери, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, продавач-консултанти, сервитьори, салонни управители, домашна помощница, детегледачка, помощник-готвачи, главен сервитьор,  електромонтьори, пакетировачи, пощенски раздавач работник в кислородна станция, рецепционисти в хотел,  камериерка, кроячи на текстил, шофьор на товарен автомобил, главен готвач, електрозаварчици,  работници за сглобяване на детайли, медицинска сестра социални дейности, монтажник на скеле,  общи работници,  общи работници поддържане на сгради, работник строителна изолация, монтьори на топлофикационни съоръжения, монтьори на вътрешно-отоплителни инсталации, работници в строителството, месачи,  пекари, социален работник,  склададжия, работници в кухня- салатиери,  спедитори, търговски директор, готвач-пицар, помощници в кухня, обслужващ кулинарен щанд, учител по история и философия, машинен оператор етикетиране, работници стоманобетонни конструкции и изделия, работник в строителството, комисионери на стоки, готвачи, машинни оператори, машинисти ПСМ, санитари, автомонтьор, производители ръчно на хляб, касиер в банка, крупие, обслужващ магазин, технически изпълнител.

Трудовият пазар в областта, въпреки че пролетта настъпи, продължава да е много динамичен.  Доказателство за това е фактът, че след като месец  предлаганите свободни работни места от Бюрото по труда се  увеличаваха, втора седмица те намаляват, макар и незначително.  Най-търсени на пазара на труда са: шивачи,  работници по озеленяване, заварчици, машинни оператори на металорежещи машини и други.

 През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 274 свободни места и 11 на безработни висшисти.