В четвъртък ни очаква слънчево време, с температури до 30°С

В четвъртък ни очаква слънчево време, с температури до 30°С

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони – с купеста облачност. В следобедните часове в Източна България ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25°С и 30°С, в София – 26°С. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°С-23°С. Температурата на морската вода е 14°С-16°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°С, на 2000 метра – около 11°С.

В петък дневните температури ще се повишат с още градус – два. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд – с купеста облачност, по-значителна – над планините.

В събота ще духа слаб до умерен вятър, в западната половина от страната – от север-северозапад, в източната – от североизток и с него ще прониква малко по-хладен въздух. Повишава се вероятността за валежи в следобедните часове, на места – интензивни, с гръмотевични бури и градушки, на повечето места в Западна и Централна България. Минималните температури ще са предимно между 12°С и 17°С, все още и дневните ще са високи – между 25°С и 30°С.