В Перник горя пункт за стари автомобили, пострада пожарникар

В Перник горя пункт за стари автомобили, пострада пожарникар

Открит пункт за стари автомобили е горял в Перник в понеделник през нощта. Около 2, 30 часа е подаден сигнал за горящ автомобил на ул. „Отец Паисий“ в областния град. Два екипа пожарникари реагирали на повикването. Изгорели са навес около 30 кв. м., два товарни автомобила, фургон и паянтови постройки. Спасени са 15 стари автомобила и 6 мотоциклета. По първоначални данни причината е късо съединение. При гасенето е пострадал пожарникар, на когото е оказана първа медицинска помощ и е без опасност за живота. Огнеборецът е получил нараняване на крак.

В пернишкия квартал „Калкас“ се е подпалил цех. Сигнал за пожара е подаден вчера, около 15, 25 ч. Причината е самозапалване. Унищожени са лентов транспортьор, пулт за управление, сноп кабели, компютър за управление и ротационен серво мотор. Сградата като цяло е спасена.

Няколко сгради в бившия циментов завод в Батановци са спасени от служители на РСПБЗН – Перник. Огнеборците потушили за минути отпадъци, които е можело да изпепелят постройки в бившия завод. Причината е небрежност при боравене с открит огън.