Библиотеката представя млада пернишка авторка

Библиотеката представя млада пернишка авторка

Сборникът с разкази „Може ли да ме полюлееш” на младата авторка Цветелина Георгиева ще бъде представен на 10-ти май от 18 часа в Голямата читалня на Регионална библиотека „Светослав Минков”. Книгата ще представи поетесата Росица Ангелова. Съорганизатор на литературното събитие е издателство „Жанет 45”.

Цветелина Георгиева е родена в Перник. Завършва политология в Пловдивския университет, а след това и „Национална и международна сигурност” в Нов Български Университет.

“Може ли да ме полюлееш“ е втората книга на Цветелина. Първата- „Да се наричаш Сахара”, която излезе през 2013 г., също е сборник с разкази. Младата авторка печели първа награда в категория проза на конкурса „СтоЛица“ на Литературен вестник през 2009 г. с разказа – “Zwirzeta” и втора награда в Националния литературен конкурс „Огънят на Орфей“ през 2007 г.

Нейна проза е публикувана в списание „Знаци“ (3/2017 г.) , „СтоЛица“ Антология Дебюти– проект „СтоЛица“ на Литературен вестник, София, 2009 г., Глоси Пролет 08; Глоси Лято 08; Глоси Зима – тримесечник за литература, издателство „АРС“, 2008 г.; Глоси Есен 07 – тримесечник за литература, издателство „АРС“, 2007 г.; eлектронно списание за литература “Кръстопът.”

„Освен за този сборник, ще си говорим и за разказите от сборника „Да се наричаш Сахара“. Планираме да подгреем с малко джаз, благодарение на прекрасната Марги Зарева. Възможно е дори да има малко четене. А ако някой има желание книгата му да бъде надраскана с не особено красивия почерк на автора, ще има възможност и за автографи. Ще ви се зарадваме и ако ви се прииска просто да кажете „Здравей! “, да се оплачете от някой разказ или да се включите в някоя смислена или не толкова смислена литературна дискусия”- казва Цветелина.