Перник отново е домакин на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

Перник отново е домакин на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

Перник е домакин на шестнадесетото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Община Перник Станислав Владимиров. В музикалната проява, която започна днес и ще продължи до неделя ще се включат над 100 деца и младежи, сред които и гости от Китай, Сърбия, Швейцария и Австрия.

„Щастлив съм, че за пореден път Перник се превръща в сцена за изява на талантливи деца и младежи. Градът ни отново е завладян от талантът и артистичността. С вашите музикални изпълнения и художествени творби ни давате надежда, че ще сътворим един по-добър, красив и мирен свят. За мен е чест, че заедно ще можем да се насладим на едни великолепни изпълнения и творби, които отварят вратите към сърцата на хората. Продължавайте да зареждате с енергията, която само изкуството може да дари на човека!“, с тези думи секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков поздрави участниците от името на кмета Станислав Владимиров  и им пожела успех и на добър час.

На откриването на Международния конкурс присъства и заместник-областният управител Ива Борисова.

Младите музиканти ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Райчо Христов – диригент на КО „Орфей“ . В рамките на престижната проява за петнадесети път се провежда и Международен конкурс за детска рисунка, в който участие вземат също над 100 млади художници. Творбите са оценени от жури с председател проф. Бисера Вълева.