„Топлофикация Перник“ съветва клиентите да проверят топломерите и водомерите след края на отоплителния сезон

„Топлофикация Перник“ съветва клиентите да проверят топломерите и водомерите след края на отоплителния сезон

„Топлофикация Перник“ има готовност да спре парното в града след като настъпят предвидените в наредбата изисквания. Според Наредбата за топлоснабдяване, отоплението се спира поетапно след като три последователни дни средноденонощната температура е по-висока от  +12°C и прогноза от НИМХ е за трайно затопляне. „Следим седмичната прогноза за времето. Имаме възможност да реагираме, съобразно климатичните условия“, информираха от дружеството. От там поясниха, че дружеството ще продължи да предоставя топла вода на клиентите си.

При необходимост от ремонти в абонатната станция, избраните от общо събрание на етажната собственост лица задължително трябва да установят връзка с дежурния екип на централата, за да се предотвратят евентуални щети.

„След края на отоплителния сезон съветваме клиентите да проверят изправността на индивидуалните разпределители, топломерите и водомерите за топла вода. В случай, че дисплеят им е угаснал или има някакъв друг технически проблем, трябва незабавно да потърсят съдействие от фирмата, която извършва дяловото разпределение“, посъветваха от централата. От „Топлофикация Перник“ напомнят, че на 10 години водомерите за топла вода трябва да преминат през метрологична проверка. При индивидуалните топломери срокът е 5 години.

“Периодичната техническа поддръжка е нужна, за да се гарантира коректността на измерената топлинна енергия”, уточниха от топлофикационното дружество.

От „Топлофикация Перник“ уточниха, че за препоръчване е ремонти по вътрешната отоплителна инсталация да се извършват след като бъде спряно парното, за да се избегнат евентуални щети.