Бюрото по труда в Перник предлага близо 370  свободни работни места

Бюрото по труда в Перник предлага близо 370  свободни работни места

Четвърта поредна седмица предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличават значително. През изминалата седмица те нараснаха с още 10 и достигнаха 366. Другата добра новина е, че предлаганите свободни места за безработните с висше образование също се увеличиха с 3 и станаха 17.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, 15 оператори на металорежещи машини, 10 шивачки, 16 заварчици, 20 машинни оператори шиене. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 10 общи работници

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицински сестри,  лекари, фелдшери, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, продавач-консултант, детегледачка, мениджър екип, сервитьори, салонни управители, шивачи, домашна помощница, помощник-готвачи, главен готвач, управител на заведение, електромонтьори, пакетировачи,   организатори производство, инженер производство, машинни оператори производство на силиконови чипове, пощенски раздавач, рецепционисти в хотел, шофьор на тежкотоварен автомобил, инженер-металург, борвергист, шлайфисти, стругари, кранисти, лесничей, работници за покриване на метални повърхности, миячи на корпуси, електрозаварчици,  работници за сглобяване на детайли, работници за товаро-разтоварни дейности, охранители, работник спомагателни шивашки дейности, продавач интернет-търговия, водачи на мотокари, оператори на робот, монтажник на скеле, общи работници, монтьор за ремонт на машини, общи работници поддържане на сгради, работник строителна изолация, общи работници, монтьори на топлофикационни съоръжения, монтьори на вътрешно-отоплителни инсталации, камериерка, бояджии на промишлени изделия, работници за поддръжка на пътища, машинист на пътно-строителни машини, работници в строителството, главен сервитьор, работник в кислородна станция, месач, разносвач на храна, пекар, кроячи на текстил, социален работник, арматурист, склададжия, работници в кухня, спедитори, търговски директор, готвач-пицар, помощници в кухня, шофьор на товарен автомобил, педагог, контрольор на качество, логопед, комисионер стоки, рехабилитатор, детегледачка,  диспечер на транспортни средства, обслужващ кулинарен щанд, шлайфисти.

Трудовият пазар в областта, с настъпването на  пролетта стана много динамичен. Доказателство за това е фактът, че вече месец предлаганите свободни работни места от Бюрото по труда се  увеличават, като през изминалата седмица те нараснаха с още 10.  Най-търсени на пазара на труда са: шивачи, заварчици, общи работници, машинисти на    еднокофов багер,  комплектовачи и други.

 През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 349 свободни места и 17 на безработни висшисти.