„Не си сам“ зарадва над 350 семейства в Перник

„Не си сам“ зарадва над 350 семейства в Перник

На Лазаровден и Цветница над 350 домакинства в Перник получиха великденски подаръци от гражданска инициатива „Не си сам“. Това бе финалното раздаване на пакети с хранителни продукти, събрани по време на кампанията.

Повече от месец шестима млади перничани, сред които и актрисата Луиза Григорова – Макариев, провеждат акция по набиране на дарения от хранителни продукти за възрастни жители на миньорския град. Всеки пакет съдържа приблизително 15 вида продукти от първа необходимост и дълготрайни храни – брашно, захар, ориз, боб, бисквити и др. Това е първата кампания „Не си сам“, проведена в Перник. Тя е била замислена от доброволците още през 2020 г., но заради пандемията се забави. Искахме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в крайна необходимост, най-вече възрастни хора от град Перник и селата от околността, сподели Луиза Григорова-Макариев, която е един от основателите на „Не си сам“, заедно с още петима перничани.

„Нашата цел беше по време на самото раздаване на пакетите да отделим и внимание към тези хор, да си поговорим с тях. Щастливи сме, че имаше и много деца, които заедно с родителите си участваха при раздаването на продуктите, така че визитите бяха като едно посещение при близък човек“, сподели координаторът на екипа доброволци Симеон Лазаров. Решихме да направим нещо за родния си град Перник. Стараехме се да дадем добър пример, че всеки може да помогне, споделиха участниците в инициативата.