Голям интерес към Перник на международно туристическо изложение във Велико Търново

Голям интерес към Перник на международно туристическо изложение във Велико Търново

С изключително атрактивен щанд Община Перник посреща посетителите на XVII Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Участието във форума има за цел да представи възможностите и перспективите за утвърждаване на Перник и региона като привлекателна туристическа дестинация.

Европейската маскарадна столица – Перник представя най-шумния,

многолюден и цветен фестивал – „Сурва“. Всеки посетител може да се снима с истински сурвакар, облечен с уникален костюм на сурвакарската група „Йорданови Арт“. На видеостена се излъчват рекламни клипове и филми за забележителностите на града – Пернишката крепост, Международния маскараден фестивал „Сурва“, Подземния минен музей, събития и фестивали, които се провеждат в града и други. Община Перник издаде и нова рекламна брошура, подготвена специално за изложението.

На пернишкия щанд гостите на Велико Търново могат да се насладят на нещо ново и много ефектно – специален филм с виртуална еалност, който пренася посетителите в единствения на Балканите подземен минен музей по начин, който може да се сравни само с истинско посещение. Сред първите разходили се виртуално в музея бяха зам.-министърът на туризма проф.Мариела Модева и кметът на град Велико Търново Даниел Панов. Участието на Община Перник в туристическо изложение е първото от дълги години насам. Включването в подобни форуми е от изключителна важност за популяризирането и брандирането на дестинацията.