Деца от основното училище в село Ярджиловци се състезаваха в на Регионалната библиотека в Перник
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Деца от основното училище в село Ярджиловци се състезаваха в на Регионалната библиотека в Перник

Кула от книги” – така бе наречено литературното състезание между два отбора на Основно училище „Отец Паисий” в село Ярджиловци, което се проведе в Голямата читалня на Регионалната библиотека. Децата имаха за задача най- бързо да подредят по 30 детски книжки, така както се редят в библиотеката- по фамилията на автора в азбучен ред. В отборите на учениците се включиха и библиотекарите, и учителите.

Съвместната проява в дните на Националната кампания за насърчаване на детското четене беше изключително забавна за децата от Ярджиловци. Преди състезанието те разгледаха всички отдели на библиотеката, където научиха интересни неща за книгите, за съхраняването им  и за работата на библиотекарите.

Приятна изненада за тях бе изложбата пред Детския отдел на библиотеката със записани от тях рецепти за Коледната трапеза от тефтерите на баба, което също бе съвместна инициатива между библиотеката и училището.

Библиотекарите бяха подготвили за децата стикери със забавни послания от кампанията за детското четене, а  от своя страна децата подариха направена от тях картичка с мило послание към библиотекарите за предстоящите Великденски празници.