Протестираха близки на загиналите при ПТП на пътя за Брезник

Протестираха близки на загиналите при ПТП на пътя за Брезник

Вчера пред спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник близки и приятели на трагично загиналите в кървавата катастрофа, станала в събота на разклона за село Расник на шосето от Перник към Брезник,  излязоха на мирен протест. Те казаха категорично „Не на войната по пътищата“. По-късно те изпратиха в последния им път четиримата загинали, сред които и 7-годишно момиченце.

Протестиращите настояват истината за трагедията да излезе наяве и виновният да понесе отговорност. Близките на Тодор и семейството му изразяват съмнения, че всичко което до момента е ясно по случая отговаря на онова, което се е случило в трагичната нощ.

Хората  твърдят, че трагедията се е случила заради гонка, при която едната кола навлиза в насрещното и удря автомобила, с който са пътували жертвите. Последвал взрив, в резултат на който хюндаят се запалил и в адските пламъци загиват тричленното семейство и братът на жената. Той оставя малко дете сираче. Загиналите живеят в пернишкият квартал „Рудничар“.

Настояваме цялата истина по случая да излезе наяве, са категорични близки и приятели на четирите жертви. „Нека кажем не на войната по пътищата. Няма българин, циганин … Гинат хора, почернени са цели семейства. Протестът не е на расова основа.“ – споделиха организаторите на протеста.

По случая тече раследване под надзора на пернишката Окръжна прокуратура.