Бюрото по труда в Перник обяви 356 свободни места за шивачи, общи работници, машинни оператори, заварчици…

Бюрото по труда в Перник обяви 356 свободни места за шивачи, общи работници, машинни оператори, заварчици…

Трета поредна седмица предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличават значително. През изминалата седмица те нараснаха с още 18 и достигнаха 356. Другата добра новина е, че предлаганите свободни места за безработните с висше образование се запазиха – 14.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, 15 оператори на металорежещи машини, 10 шивачки, 16 заварчици и 30  общи работници поддържащи сгради, 20 машинни оператори шиене. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 10 общи работници

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицинска сестра,  лекари, фелдшери, продавач-консултанти, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, детегледачка, мениджър екип, сервитьори, салонни управители, болногледач, помощник-готвачи, главен готвач, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи, електромонтьори, пакетировачи, шивачи,  организатори производство, инженер производство, машинни оператори производство на силиконови чипове,  пощенски раздавач, фармацевт, социални работници, рецепционисти в хотел, шофьор на тежкотоварен автомобил, инженер-металург, борвергист, шлайфисти, стругари, кранисти, лесничей, кроячи на текстил, работници за покриване на метални повърхности, миячи на корпуси, електрозаварчици, работници за сглобяване на детайли, работници за товаро-разтоварни дейности, медицинска сестра за социални дейности, охранители, продавач интернет-търговия, водачи на мотокари, оператори на робот, монтажник на скеле, общи работници, монтьор за ремонт на машини, работник строителна изолация, общи работници за поддържане на сгради, монтьори на топлофикационни съоръжения, монтьори на вътрешно-отоплителни инсталации, камериерка, бояджии на промишлени изделия, работници за поддръжка на пътища, машинист на пътно-строителни машини, работници в строителството, главен сервитьор.

Трудовият пазар в областта значително се раздвижи с настъпването на пролетта. След като през предходната седмица предлаганите свободни места от Бюрото по труда се увеличиха с 38, то през изминалата те нараснаха с още 18.

Вече се усеща сериозно раздвижване в строителството. Търсят се квалифицирани работници за този сектор, шофьори на тежкотоварни автомобили, строителни работници и други.

 Сред най- търсените кадри в момента са:  заварчици, машинни оператори на металорежещи машини, общи работници за поддръжка на сгради, шивачи,   електрозаварчици, машинисти на еднокофов багер,  комплектовачи, общи работници, монтажници на електрооборудване и други.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 342 свободни места и 14 на безработни висшисти.