Литературни премиери през април в Двореца

Литературни премиери през април в Двореца

Две литературни премиери подготвя Дворецът на културата през месец април. На 6-ти април от 17,30 часа в малкия салон на Двореца на културата ще се състои представянето на новата стихосбирка на Румяна Пелова- „Сезонни ескизи”. Книгата ще бъде представена от Цвета Бакарска.
Румяна Любенова Пелова е родена на 12 май 1967 г. в гр. Перник. По професия е електротехник и в последните 25 години е работила като такава в черната металургия.Литературата (и в частност поезията) са нейно хоби. С писане на стихотворения се занимава още от дете, като поезия е започнала да твори на 16 години. През 90-те години има публикации в регионалните вестници.
Днес поетесата има публикации в пернишката антология от 1999 г. “Насаме с времето”, Алманах “ Поезия” за 2011 година на фондация “Буквите” и алманах Тракийска лира – Ямбол -2011 г. Редовно публикува на страниците на литературното сп. “Смесена китка”, както и публикации във вестниците “Нов пулс”, “Уикенд” и “Ретро”. Участва в международни алманаси – сръбски и македонски.
Литературни награди: 3-то място на Националния Свиленградски конкурс по случай 8-ми март “Жената – любима и майка”; 3-то място на Мелнишки вечери на поезията; поощрителна награда във фейсбукконкурса “По стъпките на лятото”; награда на публиката в Шивачево 2011 г.; награда от Софийския национален конкурс посветен на Рада Казалийска – 3-то място; награда от Благоевград, посветена на Вапцаров – 3-то място; номинация от конкурса – “От другата страна на кабела”2011; поощрителни награда от в-к “Уикенд”2011 и конкурса “Ерато”2011.
На 14-ти април ще бъде другата литературна премиера. От 17,30 часа в малкия салон ще бъде представена книгата на Иванка Михайлова- „Лекарство за болката”