Всеки клиент има право на до 4 литра олио, 4 килограма брашно и 4 килограма захар в Гърция

Всеки клиент има право на до 4 литра олио, 4 килограма брашно и 4 килограма захар в Гърция

Търговските вериги в Гърция наложиха ограничения върху количеството на стоки от първа необходимост, които може да бъдат купени.

Всеки клиент има право на до 4 литра олио, 4 килограма брашно и захар, предаде БНР.

Цената на хляба отново се покачи с 20% поради високата цена на пшеницата и тока, твърдят хлебопроизводителите, които не могат да посочат колко още ще скочат цените. Около 2,5 евро се движи цената на килограм хляб. От скока в цената на електроенергията през ноември досега с 15% поскъпнаха всички хлебни изделия.

Според търговците в Гърция най-бързо се очаква да приключат запасите от захар.

Животновъдите също предупреждават, че не могат да поемат високите разходи и също ще повишат с около 20% цената на месото за Великден.

Няма липса на продукти в хранителните магазини в Гърция, но цените са прекалено високи, смятат потребителите. Над 25% е спаднал оборотът на голяма част от веригите за хранителни стоки, защото гърците купуват само най-необходимото и търсят стоки на промоции, смятат търговците.

Голяма е разликата и в цените на морските дарове поради завишено търсене в дните на постите преди Великден. Плодове и зеленчуци са с 15% по-скъпи./ Plovdiv24.bg