Три бързи производства са започнати в Перник

Три бързи производства са започнати в Перник

 На 26 март, около 12, 50 ч. е съобщено за пътнотранспортно произшествие на ул. „Бл. „Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“. Ударили се „Опел Зефира“, шофиран от 45-годишен перничанин и „Форд Фокус“ с водач 58-годишен жител на областния град. При изпробване на двамата водачи за алкохол са отчетени 2,30 промила в издишания въздух на 58-годишния мъж. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Отново на 26 март, на пътен възел „Хумни дол“, е проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 43-годишен перничанин. Алкохолната му проба с дрегер се оказала положителна – 1, 39 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан, но впоследствие освободен поради медицинска препоръка. 

С 1, 83 промила алкохол в издишания въздух е шофирал джип „Гранд Чероки“ 57-годишен жител на областния град. Мъжът бил проверен на 27 март, около 23, 15 ч., на ул. „Оборище“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.