Бюрото по труда в Перник търси общи работници за поддържане на сгради, електрозаварчици, комплектовачи…

Бюрото по труда в Перник търси общи работници за поддържане на сгради, електрозаварчици, комплектовачи…

След като през предходната седмица  предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличиха с 1, то през отминалата те нараснаха с 48 и станаха 280. Другата добра новина е, че  се увеличиха и предлаганите свободни места за безработните с висше образование с 6 и те станаха 14.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 машинни оператори при производство на каучук, пластмасови и хартиени изделия, 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, 15 оператори на металорежещи машини, 10 шивачки и 10 комплектовачи.  През изминалата седмица се появиха оферти за работа на 16 заварчици 30  общи работници поддържащи сгради.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицинска сестра,  лекари, фелдшери, продавач-консултанти, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, детегледачка, санитар, таксиметрови шофьори, шофьори на цистерна, бояджии на сгради, мениджър екип,  механик на товарни автомобили, готвач, сервитьори, салонни управители, болногледач, помощник-готвачи, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи,  електромонтьори, електротехници в промишлено производство, чистач-хигиенист, организатори производство, инженер производство, машинни оператори производство на силиконови чипове, касиери-гише в съобщенията,   монтьор ремонт на машини, пощенски раздавач, уредник на сграда, фармацефт, социални работници, работник в кислородна станция, електромонтьори, шофьор на товарен автомобил, инженер-металург, борвергист, шлайфисти, стругари, кранисти, лесничей, инспектор.

Трудовият пазар в областта отново доказа, че е непредсказуем.  След като през предходната седмица предлаганите свободни места от Бюрото по труда се увеличиха само с 1, то през изминалата те нараснаха с близо 50.

Въпреки че сме на прага на пролетта и все още няма сериозно раздвижване в строителството, вече се търсят квалифицирани работници за този сектор, шофьори на тежкотоварни автомобили, строителни работници

 Сред най- търсените кадри в момента са:  общи работници, заварчици, машинни оператори на металорежещи машини,  електрозаварчици, шивачки, комплектовачи,  монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, монтажници на електрооборудване, машинисти на еднокофов багер и други.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 266 свободни места и 14 на безработни висшисти.