Температурите тръгват нагоре, но не задълго, какво ще е времето в следващите дни?

Температурите тръгват нагоре, но не задълго, какво ще е времето в следващите дни?

Промяната на времето ще усетим в първите дни на новата седмица. От север на юг облачността започна да се увеличава – процес, който ще продължи през деня с разкъсвания следобед и привечер. Валежи в ниската част на страната не се очакват. Вятърът през деня ще е от запад и с него временно ще нахлува по-топъл въздух. Температурите следобед ще бъдат между 4 и 9 градуса с най-високи стойности в Северозападна България.

В планините има вероятност да превали слаб сняг в Рило-Родопските масиви. Ще се усети затопляне и след мразовитото време през последните дни температурите в топлата част на деня ще са от минус 3 до минус 9 градуса.

В понеделник ще е слънчево в Западна и Централна България с видима облачност на изток. Температурите сутринта отново ще паднат до минус 6 – минус 7 градуса в някои котловини, но след това ще са в интервала от 5 до 10 градуса.

Вторник и сряда облачността ще е променлива и често значителна, но затоплянето ще продължи. В сряда следобед обаче ще превали дъжд, който вечерта и в четвъртък с падането на температурите ще се обърне в сняг по планините, в някои райони около тях и в Лудогорието.

Ще се усилва източният вятър, който ще е със силни пориви в областите на изток. В последните дни на седмицата валежите ще са оскъдни, но ще остане студено и ветровито за началото на астрономическата пролет в неделя, на 20 март.