„Мальовица“ – отлично място за първи стъпки в зимните спортове

„Мальовица“ – отлично място за първи стъпки в зимните спортове

 Независимо дали сте начинаещ или дългогодишен запален любител на зимните спортове, „Мальовица“ е едно от най-подходящите места, където да се научите да карате ски или сноуборд. Разположен на 80 км от София, този красив курорт е лесно достъпен и е идеална дестинация за почивка на цялото семейство.

Централната планинска школа, разположена непосредствено под пистите, разполага с наскоро обновен ски гардероб, предлага наем на пълно ски оборудване, както и услугите на квалифицирани учители, които могат да Ви научат да карате както ски, така и сноуборд. Предлага се както индивидуално, така и групово обучение, като се прилага модулният или почасовият принцип според желанията на клиентите.

Голямо предимство на този курорт е предоставяните теренни форми в ски зоната. С разнообразието си те гарантират качествено обучение на ниво начинаещи на двата учебни плаца, а също и 2 ски писти подходящи за всички, които вече са овладели тънкостите на карането на ски или сноуборд.

Цените на индивидуалните и груповите уроци варират в зависимост от продължителността и размера на групата, но са между 30 и 40 лева на час. При групово обучение групите се съставят по възраст и ниво.

Ски учителите са квалифицирани и притежават опит и с работата с деца. Те споделят, че често в първия ден децата са по-притеснени, понякога имат нужда от напомняне на вече наученото. Някои напредват по-бързо от останалите и в този случай могат да бъдат преместени в друга група.

Учебен плац „Меча поляна“ е подходящ за напълно начинаещи и хората с базови умения, които искат да опреснят знанията си. Към учебния плац работи лента, която помага на начинаещите да се придвижат. След като натрупате няколко часа опит подходящи за спускане са двата ски влека „Меча поляна“ 1 и „Меча поляна“ 2, както и ски влекът на „Даскала“ на писта „Ръждавица“.

Пистите „Улея-Стената“ и „Ръждавица“ са маркирани като червени и черни и са подходящи за всички скиори, които са натрупали достатъчно умения, за да се впуснат в по-смели приключения.

Ски учителите предлагат уроци и на скиори и сноубордисти с повече опит, които искат да усъвършенстват техниката си.