Бюрото по труда в Перник търси електрозаварчици, оператори на металорежещи машини, монтажници…

Бюрото по труда в Перник търси електрозаварчици, оператори на металорежещи машини, монтажници…

След  като две поредни седмици  предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места останаха без промяна, то през изминалата седмица те  намаляха с 33 и станаха 231. За жалост, намаляха и предлаганите свободни места за безработните с висше образование със 7 и станаха 13.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 машинни оператори при производство на каучук, пластмасови и хартиени изделия, 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, 15 оператори на металорежещи машини и 10 електрозаварчици.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицински сестри,  лекари, фелдшери, продавач-консултанти, зидари, кофражисти, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, готвач, сервитьори, салонни управители, оператор на селскостопански машини, болногледач, помощник-готвачи, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи, стругар-фрезист, детегледачка, санитари, машинни оператори бутилиране, шлайфист, таксиметрови шофьори, шофьори на цистерна, бояджии на сгради, диагностик моторни превозни средства, оператори на роботи, мениджър екип, водачи на мотокари, счетоводител, диагностик на МПС, заварчик, механик на товарни автомобили, оператори робот, мениджър екип, счетоводител, шофьор на товарен автомобил, мияч на корпуси и конструкции, работници покриване на метални повърхности/работници в производствен цех/, електротехници в промишлено предприятие, електрозаварчик, чистач-хигиенист, експерт връзки с обществеността.

Трудовият пазар в областта отново доказа, че е много променлив. След като две седмици предлаганите свободни места от Бюрото по труда се запазиха без промяна, то през изминалата седмица те намаляха чувствително.

Въпреки че сме в зимен период и все още няма раздвижване в строителството, вече се търсят квалифицирани работници за този сектор, шофьори на тежкотоварни автомобили, строителни работници. Появиха се и предложения за работа в туристическия сектор.

 Сред най- търсените кадри в момента са: машинни оператори на металорежещи машини,  електрозаварчици, готвачи,  монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, монтажници на електрооборудване, машинисти на еднокофов багер и други.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 218 свободни места и 13 за безработни висшисти.