Нови предупредителни знаци да бъдат поставени на три рискови пешеходни пътеки града, предложиха перничани

Нови предупредителни знаци да бъдат поставени на три рискови пешеходни пътеки града, предложиха перничани

 Нови интелигенти предупредителни пътни знаци да бъдат поставени на три рискови пешеходни пътеки в Перник искат жителите на града. Участъците са определени в неформална дискусия в социалните мрежи, сподели  председателят на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев. Обсъждането е провокирано след негово питане за оптимизиране на трафика в градската среда и по този повод той изказа благодарност на Община Перник за обещанието, че ще бъде изграден пешеходен светофар  на пешеходната пътека, свързваща улица „Търговска“ с площад „Кракра“. Тази промяна ще  улеснени шофьорите от неконтролируемото пресичане и натоварването на съседните кръстовища.

 „Перничани маркираха още три рискови обекта, където моторните превозни средства се движат с висока скорост. Първата пешеходната пътека е на  „Винпром“  и прави връзка с кв. „Стара Тева” и игрище „Звезда”. Другата пешеходната пътека е в кв. „Иван Пашов“,  която се намира пред бившата сграда на Стоматологията, а третата е в кв. „Твърди ливади“, обясни Захариев.

По думите му,  много от градовете в страната вече имат поставени такива интелигентни пътни знаци, които предупреждават шофьорите, че наближава конфликтна зона с повишен риск.

„Въпросът ми е дали Община Перник може да се присъедини към тези градове, като закупи такива системи, които да бъдат монтирани на изброените кръстовища с пешеходни пътеки“, заяви Захариев и допълни, че това са само една малка част от опасните участъци в региона.