Бюрото по труда в Перник търси оператори на металорежещи машини, електрозаварчици, медицински сестри…

Бюрото по труда в Перник търси оператори на металорежещи машини, електрозаварчици, медицински сестри…

След като две поредни седмици  предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места намаляваха, то приз изминалата седмица те се запазиха- 26. Добрата новина е, че предлаганите  свободни места за безработните с висше образование се увеличиха, макар и само с 1 и достигнаха 20.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 машинни оператори при производство на каучук, пластмасови и хартиени изделия, 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, 17 заварчици, През изминалата седмица се появиха оферти за работа на 15 оператори на металорежещи машини, 10 оператори на пътно-строителни машини и 10 електрозаварчици.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицински сестри,  лекари,  шивачки, фелдшери, продавач-консултанти, зидари, кофражисти, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, готвачи, сервитьори, салонни управители, оператор на селскостопански машини, болногледач, помощник-готвачи, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи, управители на хранителни магазини, стругар, работници за сглобяване на детайли, детегледачка, санитари, машинни оператори бутилиране, шлайфист, стругар-фрезист, таксиметрови шофьори, работници за формоване на хранителни продукти, шофьори на цистерни, бояджии на сгради, промишлен дизайнер,  инженер-конструктор, инженер производствена ефективност, консултант по продажби, касиер,  бармани,  диагностик моторни превозни средства, оператори на роботи, мениджър екип, водачи на мотокари, счетоводител, диагностик на МПС, оператори робот, мениджър екип, организатори производство, инженер производство.

Трудовият пазар в областта отново доказа, че е много променлив. След като цял месец предлаганите свободни места от Бюрото по труда се увеличаваха, втора подред седмица те намаляват и то сериозно.

Въпреки че все още е зимен период и все още няма раздвижване в строителството, вече се търсят квалифицирани работници за този сектор, шофьори на тежкотоварни автомобили, заварчици. Появиха се и предложения за работа в туристическия сектор.

 Сред най- търсените кадри в момента са: машинни оператори на металорежещи машини,  готвачи, електрозаварчици, монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, работници в строителството, монтажници на електрооборудване, машинисти на еднокофов багер, електрозаварчици и други.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 243 свободни места и 20 за безработни висшисти.